welcome-logo-petrusalamire>

TENTOONSTELLING    |    LAUS POLYPHONIAE    |    WERELDCONFERENTIE

Publicaties over Petrus Alamire te koop

tentoonstelling-Petrus-Alamire-verkleind

Heeft u genoten van de tentoonstelling Petrus Alamire, Meerstemmigheid in beeld  en wil u graag een mooi souvenir mee naar huis nemen? Of wil u graag nog meer weten over de handschriften van Petrus Alamire en de laatmiddeleeuwse polyfonie? Dan kan u twee mooie publicaties kopen.

De catalogus Meerstemmigheid in beeld, zeven werken uit het atelier van Petrus Alamire belicht de zeven originele manuscripten die in de Kathedraal worden tentoongesteld. Ieder hoofdstuk neemt een manuscript onder de loep en behandelt zowel de historische context als een bijzondere compositie uit dat manuscript. De catalogus bevat bovendien prachtige afbeeldingen in hoge resolutie van volledige pagina’s én detailopnamen van de miniaturen, de sierlijke kalligrafie en de decoratieve boorden.

€ 49,99 + € 4,50 leveringskosten (BE) / 10,00 leveringskosten (NL)
De catalogus is te koop via de website van Davidsfonds.

Samen met de catalogus kan u ook de cd-box met 5 cd’s “In the footsteps of Petrus Alamire, door J. Ockeghem, J. Desprez, P. de la Rue, A. Willaert, H. Isaac, A. Agricola verkrijgen.
€ 95,00 + € 4,50 leveringskosten (BE) / 10,00 leveringskosten (NL)
De catalogus en de cd-box zijn te koop via de website van Davidsfonds.

Naast de uitgebreide catalogus bieden wij ook het magazine van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen aan. De laatste editie focust uitsluitend op Petrus Alamire en schetst een overzicht van de tentoonstelling. Zowel het leven en werk van Petrus Alamire, de manuscripten en de meerstemmige muziek die ze bevatten, alsook het digitaliseringsproject van de Alamire Foundation dat aan de tentoonstelling voorafging, komen aan bod. Uiteraard bevat ook deze publicatie weelderige afbeeldingen van de manuscripten.

€ 10 + € 4,50 leveringskosten
Het magazine kan aangekocht worden via de Alamire Foundation. Stuur een mailtje naar info@alamirefoundation.be.

 

tentoonstelling-Petrus-Alamire-A3-1200x450

Petrus Alamire in Hoera cultuur! op Canvas

De tentoonstelling Petrus Alamire, Meerstemmigheid in beeld is van 19 augustus tot 22 november te bezoeken in de Antwerpse O.L.V.-Kathedraal. Op vrijdag 26/06 en zaterdag 27/06 om 19.30 uur kon u in Hoera cultuur! op Canvas genieten van een bijzondere reportage over het ambitieuze digitaliseringsproject van Alamire Foundation dat aan de tentoonstelling voorafging.

Dit project zorgde vanzelfsprekend voor heel wat avontuur. In de reportage kan u zien hoe de onderzoekers zich een weg baanden tot in de Biblioteca Apostolica Vaticana in Rome: het resultaat van meer dan een jaar onderhandelen. Wat de onderzoekers ontdekten toen de deuren van het Vaticaan voor hen opengingen, tart alle verbeelding.

Bekijk het fragment hier online (vanaf 13:26).

,